Malzemeler:
200 gr tereyağ
200 gr iyi kaliteli bitter
çikolata
250 gr toz şeker
5 adet yumurta
1 çorba kaşığı
un
Ganaj:
200 gram bitter çikolata
1 su bardağı çiğ
krema
Yapılışı:
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.18 veya 20 cm'lik
-tercihen kelepçeli- yuvarlak kek kalıbınıza yağlı kağıt
serin.
Tereyağ ve çikolatayı minik minik parçalara bölün ve
birleştirerek,ben mari usulü eritin. (İyice erisin.Pürüzsüz bir kıvamda olması
gerekiyor) Eridikten sonra,hafifçe ılınmasını bekleyin.
Karışımı bir kaba
alıp,üzerine şeker ilave edin.1-2 dakika karıştırın.
1 yumurtayı küçük bir
kaba kırarak,hafifçe çırpın ve karışımın üzerine ilave edin.Aynı işlemi
yumurtalarınız bitene dek tekrarlayın.
1 çorba kaşığı unu
ekleyip,karıştırın.
Kek kalıbınıza dökerek,önceden ısıtılmış fırında
yaklaşık 25 dakika pişirin.
Son beş dakika,fırınızın başından
ayrılmayın.Üstü hafif çıtır ve çatlamış olacak.İçi ise daha titrek ve sıvı
kalacak.
Piştikten sonra kekinizi en az 2 saat buzdolabında bekletin.
(Bir gece bekletilirse daha iyi olur.)
Ganaj
İçin:
Kremayı tencereye alıp,ısıtın.
(Kaynatmayın)
Çikolatayı parçalayın.Isınan kremaya ekleyin ve iyice
eritin.
Pürüzsüz bir kıvam aldığında,hafif ılıtarak,dilimlediğiniz kekin her
tarafını kaplayın.
Afiyet olsun.