1 Şubat 2013 Cuma

Pazar Kahvaltısında Sucuk İçli Pide



 
Hamuru için
1/2 paket yaş maya
3 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
 
İç Malzeme
Sucuk içi (İsteğe göre değişebilir)
 
Mayayı yarım bardak ılık suyun içinde biraz toz şekerle birlikte 10 dakika kadar bekletiyoruz. Havuz şeklinde açtığımız una tüm malzemeleri ekliyoruz. Kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.  20-25 dakika üzeri örtülü şekilde bekletiyoruz. Mayalanan hamuru 4 parçaya bölüp beze yapıp 10 dakika kadar daha bekletiyoruz. unlanmış tezgahta oval biçimde açıyoruz. İç malzemeyi üzerine yayıp kenarlarını kıvırıyoruz. Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Çıktıktan sonra hamur kısımlarına yağ sürüyoruz. Afiyet olsun...


KAKAOLU KURABİYE

 
Malzemeler
1 paket margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yeterince un (kulak memesinden yumuşak)
 
Üzeri için
1 paket pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
 
Pudra şekeri ve kakao hariç tüm malzemeleri karıştırarak kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Oklavadan ince olacak şekilde hamuru yuvarlıyoruz. İstediğimiz boyutta kesip 180 dereceli ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Kakao ve pudra şekerini karıştırıp pişirdiğimiz kurabiyeleri buluyoruz. Afiyet olsun...


Kremalı Top Pasta


Malzemeler
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
3 yumurta
1 paket margarin (eritilmeyecek elle yumuşatılacak)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında)

Kreması için (Krema yerine kakaolu puding de kullanılabilir)
2 çay bardağı su
2 çay bardağı süt
20 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao

Kremanın tüm malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz, soğumaya bırakıyoruz. Hamuru kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde havuz şeklinde açıyoruz. İçine 1 tatlı kaşığı kremadan koyup kapatıyoruz. önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişiriyoruz. İstediğimiz gibi süslüyoruz. Afiyet olsun...

PATATESLİ POĞAÇA


Malzemeler
 
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
3 yumurta (1'inin sarısı üstüne)
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (Kulak memesi kıvamında)
 
 
İç Malzemesi
3-4 orta boy patates
200 gr peynir
1 tatlı kaşığı pulbiber
Peynirin tuzuna göre bir miktar tuz
 
Patatesleri haşlıyoruz. Maya ve şekeri ılık sütün içinde biraz bekletiyoruz. Tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz. Hamurun üzerini örterek sıcak bir yerde mayalanması için bekletiyoruz. Hamur mayalanana kadar iç malzemeyi hazırlıyoruz. Haşlanmış patatesleri soyup küçük küçük doğruyoruz. Peynir, pulbiber, istenirse karabiber ekleyip karıştırıyoruz. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, iç malzemesini ekliyoruz istediğimiz şekli verip kapatıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 10 dakika kadar da tepside mayalanmasını sağlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...