3 Haziran 2013 Pazartesi

PEYNİRLİ VE KIYMALI PİDE


 
Hamuru için
1/2 paket yaş maya
4 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 yumurta (sarısı üzerine)
 
İç Malzeme
Peynir
Kavrulmuş kıyma
Mayayı yarım bardak ılık suyun içinde biraz toz şekerle birlikte 10 dakika kadar bekletiyoruz. Havuz şeklinde açtığımız una tüm malzemeleri ekliyoruz. Kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz. 20-25 dakika üzeri örtülü şekilde bekletiyoruz. Mayalanan hamuru 4 parçaya bölüp beze yapıp 10 dakika kadar daha bekletiyoruz. unlanmış tezgahta oval biçimde açıyoruz. İç malzemeyi üzerine yayıp kenarlarını kıvırıyoruz. Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Çıktıktan sonra hamur kısımlarına yağ sürüyoruz. Afiyet olsun...