22 Mayıs 2013 Çarşamba

Kümbet Pasta



Portakal Ağacından aldığım bir tarif... Çikolata sevenlere :)

Malzemeler:
Kek için:
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
Muhallebi için:
  • 1 lt. Süt
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 125 gr.margarin
  • 1 paket vanilya
Çikolatalı sos için:
  • 200 gr.bitter çikolata
  • 1 paket çiğ krema
krema ile eritilen çikolata pürüzsüz bir sos elde edilmesini sağlıyor.

Muhallebinin Hazırlanması:
  1. Bu tarif için öncelikle muhallebinin hazırlanması gerekiyor.
  2. Bunun içinde margarini tencerede eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Sütü tencereye yavaş yavaş ilave edip, toz şekeri ekleyin.
  4. Topaklanmaması için sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca bir iki dakika kadar daha pişirip, ateşten alın.
  5. Mikserin yüksek devirinde en az 5 dakika çırpın.
muhallebide yumurta olmadığı için karışım beyaz oluyor.

Kekin Hazırlanması:
  1. Kek için önce 26 cm. kelepçe kalıbınızı yağlayıp, unlayın. (ben her zaman kalıbımı katı yağla yağlayıp, unlayıp, kekim hazır olana kadar buzdolabında bekletirim.)
  2. Yumurtaları kabarana kadar mikserle çırpın, şekeri, yağı ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin.
  3. Bu arada fırınınızı 170° C’ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
  4. Elenmiş kakao, un ve kabartma tozunu da ekleyip, bir müddet karıştırdıktan sonra kelepçe kalıbınıza dökün, ısısını almış olan fırınınıza koyup 40–45 dakika pişirin.
Pastanın Hazırlanması:
  1. Fırından çıkardığınız keki sıcakken ortadan ikiye bölün. Üst kısmını yuvarlak bir borcama ( ben salata kâsesi kullanıyorum) döşeyin. Bu aşamada kekin sıcak olması önemli aksi takdirde borcama döşenmesi, yarım daire şeklini almasızor olur.
  2. Hazırladığınız muhallebiyi tekrardan karıştırın. ( katılaşması veya üstünün kaymak tutması hiç mühüm değil)
  3. Muhallebiyi çukur şeklindeki kekin içine dökün,taşmamasına dikkat edin.( bu aşamada borcamınızın ebadına göre muhallebinin hepsini almayabilir, kesinlikle fazlasını koymayın, mesela benim bu kabımda 1 kâse kadar arttı)
  4. Kekin tabanını muhallebinin üzerine kapatın,bu şekilde buzdolabında 1 gün bekletin.
  5. Servis yapacağınız gün, çikolata ve kremayı bir kapta eritin (ben benmari usulü değil, direk teflon bir sütlükte eritiyorum)
  6. Dolaptan çıkardığınız pastanızı ( o artık bir pasta, kek değil ) servis tabağına ters çevirin.
  7. Çikolata sosundan birkaç kaşık alıp üstünden başlayarak dökün, kıvamlı bir sos olduğundan kendiliğinden yayılıp, donacaktır.
  8. Pastanızı dilediğiniz gibi süsleyin.
  9. Servis yapmadan çikolata sosunuzu tekrardan ısıtıp sosluğa alın.
  10. Dilimlediğiniz pastanın ister üzerine, ister tabağın kenarına sos koyun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder