14 Eylül 2012 Cuma

BAL PARMAK TATLISI

Son günlerin en beğenilen ve istek alan tatlısı...
 
 
Malzemeler:
1 paket margarin
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
Şerbeti:
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
(Şeker 20 dakika kaynatılacak)
Hamuru kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz. Şekil verdikten sonra irmiğe bulayıp tepsiye diziyoruz 170-175 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Ilıyınca 20 dakika kaynatıp ılıttığımız şerbeti döküyoruz. Tatlımız tazeyken de çok lezzetli oluyor ancak 1 gün dinlenince daha lezzetli oluyor..

1 yorum: