13 Eylül 2012 Perşembe

HAŞHAŞLI REVANİ

 
Kış hazırlıkları abimin düğün hazırlıkları derken blog füsun ablamın açtığı gibi duruyordu ama bu arada yaptıklarımın hepsinin resmini çektim ve bugün bir fırsatını buldum paylaşmak için. Haşhaşlı revaniyle başlayayım dedim. Bu tarifte şerbet kaynatılmadığı için oldukça hafif oluyor...
 

Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ+su
1 su bardağı irmik
1 su bardağı mavi haşhaş
Aldığı kadar un (kek kıvamında olacak)
1 paket kabartma tozu
 
Şerbeti:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı ılık su
Şerbeti kaynatmıyoruz karıştırarak şekeri eritiyoruz.
Kek ılıkken şerbeti döküyoruz.
 
Kreması:
1 litre süt
1 su bardağı buğday nişastası
Yarım su bardağı şeker
1 paket krem şanti
Kremayı pişirip soğuttuktan sonra sütle çırptığımız krem şantiyi ekliyoruz 5 dakika kadar çırpıyoruz. revaninin üstüne sürüp süslüyoruz. Bunun süslemesi füsun ablama ait ellerine sağlık ablacığım. Krema bekledikçe daha koyu kıvam alıyor sabahtan ya da 1 gün önceden yapmak daha iyi olur.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder