27 Ocak 2013 Pazar

Fırında Patates Dolması ve Pirinç Pilavı



Fırında Patates Dolması

Malzemeler
6 büyük boy patates (soyduktan sonra içlerini kabak oyacağı ile oyuyoruz)
Kuru soğan
Yarım kilo kıyma
Salça
Domates
Kırmızı biber
Maydanoz
Kaşar Peyniri
Kızartmak için sıvı yağ

İçini boşalttığımız patatesleri sıvıyağda kızartıp fırın kabına alıyoruz. Diğer yanda soğanları kırmızı biberlerle kavurup, kıymayı ekliyoruz biraz kavuruyoruz.Salça, kırmızı toz biber, karabiber ekliyoruz.  Patateslerin içinden çıkardığımız parçaları rondodan geçirerek kavurduğumuz kıymaya ekliyoruz. Domatesleri ekliyoruz. Yarım çay bardağı kadar su ekleyip bir kaç dakika daha kavurup ocağı kapatıyoruz maydanozları ince ince kıyıp karıştırıyoruz. Bu harcı pateteslerin içine doldurup üzerlerine birer dilim kaşar peyniri koyuyoruz, fırına sürüyoruz. Kaşarlar eriyip üzeri kızarınca fırından çıkarıyoruz. Pirinç pilavıyla harika ikili oluyorlar... Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder