1 Şubat 2013 Cuma

PATATESLİ POĞAÇA


Malzemeler
 
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
3 yumurta (1'inin sarısı üstüne)
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (Kulak memesi kıvamında)
 
 
İç Malzemesi
3-4 orta boy patates
200 gr peynir
1 tatlı kaşığı pulbiber
Peynirin tuzuna göre bir miktar tuz
 
Patatesleri haşlıyoruz. Maya ve şekeri ılık sütün içinde biraz bekletiyoruz. Tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz. Hamurun üzerini örterek sıcak bir yerde mayalanması için bekletiyoruz. Hamur mayalanana kadar iç malzemeyi hazırlıyoruz. Haşlanmış patatesleri soyup küçük küçük doğruyoruz. Peynir, pulbiber, istenirse karabiber ekleyip karıştırıyoruz. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, iç malzemesini ekliyoruz istediğimiz şekli verip kapatıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 10 dakika kadar da tepside mayalanmasını sağlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder