1 Şubat 2013 Cuma

Pazar Kahvaltısında Sucuk İçli Pide



 
Hamuru için
1/2 paket yaş maya
3 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
 
İç Malzeme
Sucuk içi (İsteğe göre değişebilir)
 
Mayayı yarım bardak ılık suyun içinde biraz toz şekerle birlikte 10 dakika kadar bekletiyoruz. Havuz şeklinde açtığımız una tüm malzemeleri ekliyoruz. Kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.  20-25 dakika üzeri örtülü şekilde bekletiyoruz. Mayalanan hamuru 4 parçaya bölüp beze yapıp 10 dakika kadar daha bekletiyoruz. unlanmış tezgahta oval biçimde açıyoruz. İç malzemeyi üzerine yayıp kenarlarını kıvırıyoruz. Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Çıktıktan sonra hamur kısımlarına yağ sürüyoruz. Afiyet olsun...


4 yorum:

  1. Bu ne hız böyle yoksa sende mi geceleri uyumaz oldun.Çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. pideler harika görünüyor ellerinize sağlık.Pazar kahvaltısında çok güzel gider

    YanıtlaSil
  3. Yok abla senin hızına nerede yetişeceğim... Yaptıklarımı toplu yayınlıyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Sevgili HAYAT PAYLAŞTIKÇA teşekkür ederim... Kesinlikle çok güzel oluyor...

    YanıtlaSil