16 Aralık 2012 Pazar

ÇİKOLATALI UN KURABİYESİ



 
Malzemeler:
 
1 paket oda sıcaklığında margarin
2 yumurta sarısı
Yarım su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında)
25 gr kakao
 
Süslemek için
2 paket beyaz çikolata
2 paket bitter veya sütlü çikolata
Hindistan cevizi
Fındık, fıstık veya badem
 
Kurabiye malzemelerini kakao hariç katıp yoğuruyoruz. Hamuru iki eşit parçaya bölüp yarısına kakao ekliyoruz. Hamurlarımızdan parçalar açıp uzun uzun yuvarlıyoruz. İstediğimiz uzunlukta kesip yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
Çikolataları eritiyoruz. (Ben mikrodalgada erittim ama benmari usulü eritemek isteyenler altının tutmaması için 1 tatlı kaşığı süt ekleyebilirler.) Kakaolu kurabiyeleri beyaz, beyaz kurabiyeleri kakaolu çikolataya batırıp hindistan cevizine veya fındık tozuna batırıyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder