9 Aralık 2012 Pazar

ÜZÜM REÇELİ VE ACI SOS



ÜZÜM REÇELİ

3 kilo İzmir üzümü
2,5 kilo şeker
Limon tuzu

Üzümleri temizleyip yıkıyoruz. Şekeri ilave ediyoruz. Şekerle bir saat bekletip ocağa koyuyoruz. Suyunu çekene kadar kaynatıyoruz. İnmeye yakın bir parça limon tuzu ve bir fiske tuz atıyoruz.

ACI SOS

5 kilo domates
3 kilo kırmızı biber
1 kilo yeşil biber
1 kilo cin biberi
4-5 baş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağ
Tuz

Malzemelerin hepsini robottan çekip tencereye alıyoruz. Suyunu çekene kadar kaynatıyoruz. İnmeye yakın zeytinyağı ve tuz ekliyoruz. Sıcakken kavanozlara koyup ters çeviriyoruz. İstenirse soğutulup dondurucuda da saklanabilir.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder