26 Aralık 2012 Çarşamba

ELMALI TOP PARE TATLISI

Çok lezzetli bir tatlı daha...


Malzemeler
Hamuru için

2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
Yarım su bardağı yağ
1 paket eritilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (Kulak memesi kıvamında)

İç Malzemesi için

4 elma
Yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay barağı ceviz

Şerbeti için

2su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1/4 limon
(Kaynadıktan 2 dakika sonra ocağı kapatıyoruz.)

İç malzemesini elmalı pasta içi gibi kavuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine malzememizden koyuyoruz. Yağladığımız fırın tepsisine koyup 170 dereceli fırında pişiriyoruz. Sıcak kurabiyelerimize soğuyan şerbetimizi döküyoruz.1 dakika şerbetin içinde beklettiğimiz kurabiyelirimizi hindistan cevizine bulayıp servise hazırlıyoruz. Afiyet olsu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder